خانوادهنوجوانی

چرا هیچ کس و هیچ چیز مرا خوشحال نمی کند ؟

خوشحال بودن و زندگی شاد داشتن هدف همه ی انسان هاست، هرچند گاهی آن قدر درگیر مشکلات و سختی های زندگی روزمره می شویم که فراموش می کنیم کمی هم شاد باشیم! اغلب ما در مورد خوشحالی و احساس خوشبختی اشتباه فکر می کنیم زیرا ما به گونه ای تربیت شده ایم که فکر می کنیم زندگی قرار است حس خوبی در ما ایجاد کند و به ما آموزش داده شده است که از انواع درد ها دوری کنیم، چون حوادث منفی باعث ایجاد احساسات منفی می شوند و احساسات منفی نباید هیچوقت تجربه شوند.نتیجه این موضوع، ممکن است این باشد که ما از احساس درد، رنج ببریم و با بروز اولین نشانه های استرس خرد شویم، زیرا ما نمی توانیم احساسات خود را به درستی کنترل کنیم.


برای مطالعه بیشتر: روش های کاربردی برای اینکه با اعتماد به نفس بنظر برسیم


شادی چیست؟

تحقیقات نشان می دهد، شادی در واقع مجموع کیفیت دو احساس درونی ماست، یکی حس رضایت ما (مثلا وقتی معنای واقعی کار یا عملکردمان را درک می کنیم) و دیگری کیفیت احساسات خوبی است که در طول زندگی دریافت می کنیم، که هردوی اینها منجر به شادی می شوند و هردو پدیده های نسبتا پایداری در زندگی هر فرد هستند. زندگی ما ممکن است تغییر کند و خلق و خوی ما شاید مدام در نوسان باشد، اما احساس شادی به صورت ژنتیکی پایدارتر از هر حس دیگری عمل می کند. پس خبر خوب این است که با تلاش مداوم و پیدا کردن علل شادی می توان در این مورد تعادل برقرار کرد.

شادی چیست؟

دو مولفه اصلی شادی

  • تعادل احساسات یعنی اینکه هر کس احساسات و خلق و خوی مثبت و منفی را تجربه می کند. خوشبختی و شادی به طور کلی با تجربه احساسات مثبت بیشتر از منفی مرتبط است.
  • رضایت از زندگی داشتن و این به میزان رضایت شما از زمینه های مختلف زندگی تان از جمله روابط ، کار ، موفقیت ها و سایر مواردی که مهم می دانید مربوط می شود.

چرا خوشحالی برایتان سخت شده است ؟

بهتر است گام به گام با علت هایی که خوشحالی را از شما گرفته است پیش برویم و در هر مورد، راهکاری برای آن ارائه دهیم تا با توجه به آن ها بتوانید شرایط را کنترل کرده و احساس غم را از خودتان دور کنید.

از دوره نوجوانی چه می دانید؟

این مقاله هم برایتان شاید مفید باشد: آشنایی با آداب خواستگاری


ارتباط با افراد منفی

افراد منفی نگر چون در مشکلات خود غوطه ور می شوند، در تمرکز بر راه حل شکست می خورند. آن ها می خواهند با مردم بصورت گروهی صحبت کنند تا در مورد خودشان احساس بهتری داشته باشند. اما چون احساس خوبی ندارند بر اثر گوش دادن به نظرات منفی دیگران تحت فشار قرار می گیرند.بنابراین سعی کنید با افرادی در ارتباط باشید که به شما آرامش و روحیه می دهند.

ارتباط با افراد منفی

مقایسه زندگی خود با زندگی دیگران در رسانه های اجتماعی

تحقیقات چگونگی تاثیر رسانه های اجتماعی برشادی را نشان می دهد. 55 درصد بسیاری از افرادی که از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند استرس بیشتری دارند. زیرا به طور کلی در این رسانه ها به ندرت واقعیت را بیان می کنند و همیشه زندگی های پرزرق و برق را نشان می دهند.

منزوی شدن


بیشتر بخوانید،بیشتربدانید: چرا همسرم به خانواده ام بی احترامی و توهین میکند؟


یکی از واکنش های معمول برای ابراز ناراحتی منزوی شدن و فاصله گرفتن از اجتماع است. اما تحقیقات نشان می دهد این بدترین کاری است که می توانید انجام دهید اگرچه همه افراد دوست دارند برخی روزها تنها باشند اما نه برای همیشه، زیرا اجتماعی بودن بسیار برای تقویت روحیه توصیه می شود.

حس کنترل در زندگی

شاید زندگی کردن بدون احساس کنترل سخت باشد اما می توانید این را درجهت دیگر هدایت کنید و خود را برای کنترل بیش از حد ناراحت نکنید. تنها کسی که می توانید در زندگی تان تحت کنترل بگیرید خودتان هستید.زمانی که احساس تمایل شدید به دیکته کردن رفتار دیگران دارید به طور اجتناب ناپذیری خود را ناراحت می کنید. حتی اگر بتوانید فردی را در کوتاه مدت تحت کنترل بگیرید، معمولا نیاز به فشار به شکل زور یا ترس دارد و با افرادی که این گونه رفتار می کنید احساس خوبی نسبت به شما ندارند.

حس کنترل در زندگی

تحت تاثیر قرار دادن

برخی افراد لباس ها، ماشین و شغل شما را دوست خواهند داشت، اما این به این معنا نیست که آن ها شما را دوست دارند. تلاش برای جلب رضایت دیگران کار بسیار دشواری است و باعث ناخشنودی شما می شود.برخی افراد به امکاناتی که شما دارید توجه دارند و نه خودتان.

عیب جویی کردن باعث خوشحال نبودن است

یکی از راه های شاد زیستن خود کنترلی است به همین دلیل عیب جویی با شادی رابطه عکس دارد. بنابراین وقتی دیگران از شما عیب جویی می کنند روحیه و خلق و خوی شما تحت تاثیر قرار می گیرد و ابراز ناراحتی می کنید.

ارتباط دوستانه یکی از رفتارهای اجتماعی

بیشتر بخوانید: از دوره نوجوانی چه می دانید؟


شکایت کردن

ناله کردن آزاردهنده است. ناله یک رفتار خود تقویتی از جهت منفی است و با صحبت کردن مداوم و فکر زیاد در مورد این که چقدر همه چیز بد است بر باورهای منفی خود تاکید می کنید.در حالیکه صحبت کردن در مورد اینکه چه چیزی شما را ناراحت می کند، می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید، مرز باریکی بین ناله کردن و نارضایتی وجود دارد. علاوه بر این که شکایت کردن شما را ناراحت می کند، دیگران را نیز از شما دور می کند.

منفی نگری

زندگی همیشه آن طور نیست که شما می خواهید، شما هم همانند افراد دیگر روزانه 24 ساعت دارید. افراد شاد زمان خود را با ارزش می دانند به جای اینکه از همه چیز و همه کس شکایت کنند، شاکر نعمت های خدا هستند و بهترین راه حل موجود برای مشکل را پیدا کرده، آن را رفع می کنند و به راه خود ادامه می دهند.هیچ چیز مانند بدبینی نیست. نگرش بدبینانه، صرف نظر از آسیب هایی که به شما وارد می کند، اگر انتظار چیزهای بد را داشته باشید، منجر به رخ دادن اتفاقات بد برای شما می شود.

منفی نگری باعث خوشحال نبودن است

غفلت در تنظیم اهداف باعث خوشحال نبودن است

داشتن هدف به شما امید و توانایی می دهد تا به آینده ای بهتر امیدوار باشید، همچنین تلاش برای رسیدن به آن اهداف باعث می شود احساس خوبی نسبت به خود و توانایی های خود داشته باشید.مهم است که اهداف چالش برانگیز، خاص، قابل اندازه گیری و با ارزش های شخصی خود تنظیم کنید. بدون هدف و یادگیری و ارتقای خود، در فکر این هستید که چرا اوضاع هرگز تغییر نمی کند؟

تسلیم ترس شدن

ترس یک احساس ماندگار است که به قدرت تخیل شما دامن می زند اما می توانید انتخاب کنید که فردی ترسو باشید یا نه؟ افراد شاد این را بهتر از هر چیز دیگری می دانند.


این مقاله شاید جالب باشد: دوران نوجوانی چگونه می گذرد؟


رها کردن زمان حال

مانند ترس، گذشته و آینده، حاصل ذهن ما هستند. هیچ احساس گناهی نمی تواند گذشته را تغییر دهد، و هیچ نگرانی دیگری نمی تواند آینده را بسازد. افراد خوشحال این را می دانند، بنابراین آن ها در زمان حال متمرکز هستند.گذشته خود را بپذیرید. اگر با گذشته خود آشتی نکنید، هرگز شما را ترک نخواهد کرد و آینده شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. افراد خوشحال می دانند که تنها دلیل خوب برای نگاه کردن به گذشته این است که ببینیم تا چه حد پیشرفت کرده ایم. عدم اطمینان از آینده را قبول کنید و انتظارات غیر ضروری را در ذهن خود قرار ندهید.

رها کردن زمان حال

داشتن احساس ضعف و خستگی

بسیاری از افراد احساس ناراحتی می کنند، زیرا آن ها از خودشان مراقبت نمی کنند. آن ها از یک کار به کار دیگر می روند، جای تعجب نیست که سرانجام خسته می شوند و از هر کاری که انجام می دهند لذت نمی برند.

علل و عوامل مدگرایی در کودکان و نوجوانان

چگونه خودمان را خوشحال کنیم؟

دشوار شدن زندگی، شرایطی ناخوشایند است که در کشور ما، برای بیشتر افراد پیش آمده است و سختی های اقتصادی، توانسته درصد شادی زندگی را پایین بیاورد. این یک اتفاق بد و وحشتناک است که افراد زیادی از جامعه، احساس شادی عمیق نمی کنند. البته نمی توان گفت تمامی افراد دچار این مشکل شده اند بلکه حرف ما در مورد اکثریت افراد جامعه است. پایین آمدن کیفیت زندگی ها و از بین رفتن شادی ها، می تواند از همه ما افرادی خموده و غمگین بسازد.


بیشتر بخوانید: مهم ترین مشکلات نوجوانان + راه حل


ما در این مقاله می خواهیم راهکارهایی را پیشنهاد دهیم که با توجه به مشکلات اقتصادی و شرایط سختی که پیش رو داریم، بازهم بتوانیم فرد غمگینی نباشیم و شادی را در بین عزیزان خود انتشار دهیم. پس اگر دوست دارید احساسات منفی را از خود دور کنید، تا انتهای مقاله مارا همراهی کنید. این باور باید وجود داشته باشد که علی رغم مشکلات، ما می توانیم تا حدودی شادی را وارد زندگی خود کنیم.

۱. مثبت فکر کنید و خوشحال باشید

همه ی ما می دانیم که تفکر مثبت می تواند تا ۱۰ درصد عوامل استرس زا، نگرانی ها، شرایط اقتصادی و روابط را بهبود بخشد، ۹۰ ٪ باقی مانده به این بستگی دارد که شما چگونه جهان اطراف خود را پردازش می کنید. تفکر مثبت سطح انرژی، خلاقیت و بهره وری را تا ۳۰ ٪ افزایش می دهد، محققین همچنین تفکر مثبت را عامل طول عمر، درمان بیماری ها، سلامت جسمانی و تحمل شرایط دشوار می دانند.

مثبت فکر کنید و خوشحال باشید

۲. مهربان باشید و خوشحال

شما هیچ وقت نمی دانید آدم های دوروبرتان در حال گذراندن چه شرایطی اند. حتی اگر آن ها با شما بی ادب بودند، سعی کنید با مهربانی با آن ها رفتار کنید. عصبانی شدن در نهایت به خود شما آسیب می زند. بعد از چند بار مهار خشم تان، مغز شما به طور خودکار روند انجام این کار را یاد می گیرد و به شما در شرایط عصبانیت کمک می کند. البته انجام این کار اصلاً آسان نیست، اما کم کم آن را یاد می گیرید و در زندگی رضایت بیشتری به دست می آورید.

بررسی آثار و فواید دوستی برای کودکان و بزرگسالان

۳. از مقایسه خودتان با دیگران اجتناب کنید و خوشحال باشید

هر کسی زندگی متفاوتی دارد بنابراین مقایسه خودتان با بقیه، بی فایده است. موفقیت ها، استعداد ها و فرصت های خود را به خودتان یادآوری کنید. شادی هایتان را بر اساس دستاوردهایتان پایه گذاری کنید، نه بر اساس کاری که دیگران انجام داده اند. از مقایسه خودتان با دیگران اجتناب کنید. هر کسی زندگی متفاوتی دارد بنابراین مقایسه خودتان با بقیه، بی فایده است. موفقیت ها، استعداد ها و فرصت های خود را به خودتان یادآوری کنید. شادی هایتان را بر اساس دستاوردهایتان پایه گذاری کنید، نه بر اساس کاری که دیگران انجام داده اند.

 از مقایسه خودتان با دیگران اجتناب کنید

۴. حرف های منفی دیگران را نادیده بگیرید

اگر به دیگران اجازه دهید بیشتر از اینکه بازده ای به زندگیتان بدهند، از آن کسر کنند، تعادل زندگیتان بر هم خورده و بدون اینکه بفهمید اسیر منفی بافی خواهید شد. نظرات بی فایده و آزاردهنده دیگران را نادیده بگیرید. شما هیچ کنترلی روی حرف های دیگران ندارید؛ اما کنترل اینکه به آن ها اجازه بدهید این حرف ها را به شما بزنند یا نه دست خودتان است. شما می توانید حرف های مسموم آن ها را رد کنید تا به قلب و فکرتان آسیب نرسانند.

۵. ورزش کنید و خوشحال باشید

مطالعات نشان داده که تمرینات ورزشی نه تنها برای تناسب اندام مفید هستند بلکه باعث آزاد شدن اندورفین در بدن می شوند که می تواند باعث تغییر خلق و خوی شما شده و شما را شادتر و سرحال تر می کند.


این محتوای مفید را هم مطالعه کنید: 8 روش موثر برای فرزند پروری که والدین باید بدانند

دوران نوجوانی چگونه می گذرد؟

۶. پول تان را مدیریت کنید

یاد بگیرید چطور پول تان را مدیریت کنید. مشکلات مالی باعث ایجاد استرس در زندگی می شود. بر اساس مطالعات انجام شده، افراد زمانی که اوضاع مالی شان خوب است، زندگی شادتری دارند و مسائل مالی یکی از فاکتور های ایجاد شادی در زندگی آن هاست.

۷. چیز هایی که بابت آن ها سپاسگزارید را بر روی کاغذ بنویسید

احساس و فکر کردن در مورد چیز هایی که انگیزه ی شما برای بیدار شدن هستند راهی عالی برای شادی بیشتر در زندگی بوده و از افسردگی و ترس جلوگیری می کند. مهم نیست که کجا هستند و یا چه کاری انجام می دهند، افراد خوشبخت که زندگی شادی دارند همیشه چیزی برای سپاسگزاری پیدا می کنند، سعی کنید که هر شب سه چیز را برای سپاسگزاری پیدا کنید و آن ها را یادداشت کنید.

 چیز هایی که بابت آن ها سپاسگزارید را بر روی کاغذ بنویسید

۸. گوش بدهید و خوشحال باشید

سعی کنید بیشتر از صحبت کردن، گوش بدهید. به آن هایی که واقعاً دوست شان دارید محبت نشان بدهید و توجه ویژه ای به آن ها داشته باشید. در زمان صحبت با هم، تلفن تان را زمین بگذارید و به چشم هایشان نگاه کنید. از آن ها بپرسید در چه حالی هستند و چه اتفاقاتی در زندگی شان در حال رخ دادن است. به سؤال هایشان پاسخ بدهید.

همچنین بخوانید:10 اصل اساسی فرزند پروری موفق که باید بدانید

۹. خودتان را ببخشید و خوشحال شوید

وقتی اشتباه می کنید، خودتان را ببخشید و طوری با خودتان رفتار کنید که در چنین شرایطی با دوستتان رفتار می کنید. روی اشتباه توقف نکنید، اما متعهد باشید که در آینده، بهتر عمل کنید.

خودتان را ببخشید و خوشحال شوید

۱۰. به ندای درونیتان گوش دهید

زندگی یا سفری پرمخاطره است یا هیچ چیز نیست. هیچوقت نمی توانیم با ادامه کار هایی که همیشه می کنیم، به چیزی تبدیل شویم که می خواهیم. تصمیم بگیرید که به ندای درونیتان گوش دهید نه نقطه نظرات بقیه آدمها. همان کاری را بکنید که ته قلبتان مطمئن هستید درست است. راه، راه خودتان است.

سخن پایانی

شما در این مقاله با خوشحال نبودن آشنا شدید.همچنین از دلایل آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا