خانوادهفرزند پروری

اهمیت داشتن روابط دوستانه

اولین و عیان‌ترین سطح از دوستی‌ها نقش حمایت‌های اجتماعی و نوع دوستی است که شامل عشق، ایثار و بخشش خواهد شد، معمولاً وقتی راجع به تأثیر مثبت روابط اجتماعی، حمایت‌ها و منابع اجتماعی بر سلامت جسمی و روحی می‌شنویم، فکر و ذهن افراد به اینجا می‌رود که فواید این بخش از ارتباط دوستانه با خویشاوندان و دوستان ناشی از کمک‌های مالی و حضور فیزیکی دوستان در مراحل مختلف زندگی است. اگر می خواهید کودک دلبندتان محکم، قوی و سرحال باشد از این مهارت فرزند پروری غافل نشوید.

دوستی‌ها به چه اندازه در ایجاد حمایت‌های اجتماعی و روان‌درمانی افراد نقش دارد؟

جالب اینجاست که تحقیقات نشان داده است که چنین حمایت‌های عملی اهمیتی به مراتب کمتر از حمایت ادراکی و هیجانی دارند، یعنی درک این واقعیت که دوستانمان در زمان احتیاج به درد و دل ما گوش می‌دهند و رنج‌های دوستان خود را را در مشکلات درک و به تسکین آن کمک می‌کنند، اهمیت دوستی را بیشتر نشان می‌دهد.

تأثیر روابط دوستانه و دوستی بر جسم انسان چیست؟

نقش دوستی بر جسم افراد تا حدود بسیار زیادی ثابت شده است به طوری که پژوهش‌های بسیاری به ما ثابت کرده است که دوستی و روابط دوستانه با دیگران می‌تواند سرعت پیری مغز را به طور قابل توجهی کاهش دهد و نیز در طولانی مدت به حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های جسمی و روحی کمک کند.

روابط دوستانه

ویژگی های ارتباط دوستانه چیست؟

حال که نیاز به وجود یک دوست قطی شد میخواهم به نکات و یا ویژگی که یک دوست باید داشته باشد تا بتواند کمک حال، همدل و یاور دوستش باشد.

روش های کاربردی برای اینکه با اعتماد به نفس بنظر برسیم

که عبارتند از :

  • برخورداری ازمجاورت و نزدیکی
  • جذابیت ظاهری و استقلال فکری
  • داشتن نگرش مثبت و خوش خلق
  • صمیمیت و شباهت
  • صادق بودن و قابل اعتماد بودن‌
  • گوینده خوب و شنونده خوب بودن‌
  • احترام گذاشتن به احساسات دیگران
  • وارد نشدن به حریم خصوصی دیگران
  • توجه به آراستگی ظاهر و تمیزی‌
  • پذیرفتن تفاوت‌های فردی‌
  • پرهیز از قضاوت‌های عجولانه
  • به طرف مقابل فرصت کافی دادن و . . .

موانعی که در ارتباط با روابط دوستانه بوجود می آید چیست؟

موانعی بر سر راه دوستی ها بوجود آید که از آن جمله می‌توان به بیماری‌، فاصله جغرافیایی‌ ، استرس ، مشغله زیاد، ترس‌، مشکلات مالی یا فقر، تفاوت در انتظارات و شباهت ، تفاوت در علائق ونگرش، و موارد دیگر، و یا هم به عقیده هامنز (۱۹۶۱) هزینه دوستی بیشتر از سود نباشد . شناخت این مشکلات حائز اهمیت است. این فاکتورها تغییر می کنند اما غیر ممکن نیستند.

میزان تأثیرگذاری و تاثیرپذیری افراد از روابط خانوادگی بیشتر است یا این مهم در روابط دوستانه پررنگ‌تر است؟

بر اساس تحقیقات دانشمندان استرالیایی و شواهد تجربی دیگر ارتباطات خانوادگی با فرزندان و سایر خویشاوندان آن میزان اثر مثبتی را که روابط دوستانه دارند، نشان نمی‌دهد. در اینجاست که پی به اهمیت روابط دوستانه صحیح با همسالان و دوستان صمیمی مشخص می‌شود.

روابط دوستانه و دوستی‌ها چه تأثیری بر هورمون‌های بدن می‌گذارد؟

دوستی و فضاهای دوستانه در تولید دوپامین و افزایش انرژی و توانایی ما بسیار شناخته شده است، از سوی دیگر اکسی توسین که اثراتی چون دوستی و اعتماد و رفاه درونی و فردی را به همراه دارد و به عنوان مفیدترین انتقال دهنده و تعدیل کننده عصبی است.

موفقیت در دوستی

روابط دوستانه بر میران تولید آدرنالین در بدن نیز مؤثر است، این ماده باعث افزایش ضربان قلب، انقباض عروق و انبساط راه‌های هوایی شده و در بروز واکنش جنگ و گریز سیستم عصبی سمپاتیک مؤثر است.

بررسی آثار و فواید دوستی برای کودکان و بزرگسالان

توصیه‌هایی برای داشتن روابط دوستانه بهترچیست؟

روابط دوستانه به دو صورت کوتاه و بلندمدت تقسیم می‌شوند، معمولا روابط بلندمدت با گذشت زمان با مسائل جدید اما به ظاهر غیرقابل حل مواجه می‌شوند که به صورت تدریجی رابطه دوستانه را تخریب می‌کنند.

1. تعریف و تمجیداز دوستان:

از دوست خود هرچند اندک تعریف کنید، حتما لازم نیست تا دوست شما کاملا مطابق میل شما عمل کند، بلکه صرفا با توجه به نقاط مشترک در رابطه دوستی، نقاط روشن را پیدا و از آنها تعریف کنید.

2. گوش کردن به صحبت های دیگران:

به سخنان دوست خود گوش دهید هرچند که می‌دانید تکراری است. تنها با خوب گوش کردن است که می‌توانید ابعاد مشکلات موجود در رابطه و زمینه‌ رفع کردن آنها را بشناسید.

3. بخشیدن دیگران در روابط دوستانه:

بخشیدن یک هنر است که این هنر صرفا فراموش کردن درد و رنج نیست، بلکه بخشیدن، هنر رها کردن احساس درد و رنج ناشی از یک رویداد تلخ است.تنها با بخشیدن است که می‌توان آن را به دیگران آموزش داد، پس شما اولین نفری باشید که به این مهارت دست پیدا می‌کنید.

4. یاد بگیرید در روابط دوستانه:

در مورد رفتار دیگران و خاستگاه این رفتارها تحقیق و مطالعه کنید، به جای توجه به حدسیات با مطالعه شخصیت و واکنش‌های طرف مقابل سعی کنید که او را بهتر درک کنید.

احترام در دوستی

5. امیدوار باشید:

توقعات خود را از دوستتان که بیشتر بر اساس شخصیت، رفتار و احساساتش است، کنار بگذارید یا تغییر دهید.امید یک نیروی قدرتمند برای رشد و تعالی انسان است، اما باید به این نکته دست یافت که بعضی افراد از تغییر گریزان هستند.

معرفی 10 راهکار طلایی برای حل بحران در دوران نوجوانی

6. سپاسگذار باشید:

سعی کنید همواره حق شناس باشید، چرا که صرفا با داشتن این عادت است که می‌توانید به دوست خود نشان دهید که اهمیت کار او در شرایط سخت برای شما قابل توجه بوده است.مهمترین مسئله در روابط دوستانه مورد سپاسگذاری، مسری بودن آن است.

7. اهداف را بشناسید:

با توجه به روش‌های مطرح شده در پایان باید بدانید شناخت اهداف در یک رابطه دوستانه بسیار حائز اهمیت است. بدون شناخت اهداف و بلندپروازی برای رسیدن به آنها، انگیزه انسان از بین می‌رود، بنابراین اهداف مشترک باید شناسایی و تشویق شوند.

نقش والدین در ایجاد و ادامه روابط دوستی چیست؟

الگوهای انزواگزینی و یا معاشرتی مناسب از دوران کودکی و نوجوانی و بافت خانوادگی و تربیتی نشأت می‌گیرد و والدین باید مهارت‌های اجتماعی و رابط معاشرتی و صحبت کردن در مورد دوستان را به بچه‌ها بیاموزند و همزمان بر تربیت خود برای دوستیابی‌های خردمندانه و نیکو بکوشند.

دوستی‌ها بر اعتماد به نفس افراد چه تأثیری می‌گذارد؟

دوستی‌های ما صرفاً فقط یک چیز ویترینی نیست؛ ضرورتی برای رشد سلامت روان افراد است و می‌تواند منبع غنی برای نیرویی احساسی باشد که به افراد کمک می‌کند تا اعتماد به نفس دائمی را در خود رشد دهد، چرا که تحقیقات نشان می‌دهد.

چه ضرورت‌هایی باید در روابط دوستانه رعایت شود؟

ضروری است که برای ایجاد و حفظ فضاهای دوستانه باید تمرکز بر خویشتن داشت و بر هیجانات و رنج‌های دوستان توجه کرد، صادق بودن در دوستی‌ها بسیار ضروری است و ادامه و مستحکم شدن دوستی را به دنبال دارد، در وقت ضرورت نیز باید دوستان به همدلی و توجه به احساسات و افکار یکدیگر بپردازند.

نکات ضروری در دوستی

آدم‌هایی امن که به مثابه تکیه گاه عمل می‌کنند، لایق دوستی هستند، دوستی و معاشرت با افراد بلند نظر، خردمند و مثبت سبب خوشبختی و برتری خواهد شد و شرافت و امنیت را برای افراد رقم می‌زند و البته اگر ضرورت‌ها و اصول دوستی و دوست‌یابی رعایت نشود.

آشنایی با راهکارهای مشاوره فزرند پروری و تاثیرات آنها

نتیجه گیری کلی در رابطه با روابط دوستانه:

با برسی مراحل های نیاز در ارتباط دوستانه وبا مطالعه و مشاهده نظریات پژوهشگران در علوم اجتماعی و روان شناسی می توان به این نتیجه رسید که ارتباط دوستانه به عنوان یکی از رفتار های اجتماعی در اولویت برقراری ارتباطات در زندگی روزمره انسانها قرار می گیرد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با اهمیت روابط دوستی آشنا شدید. همچنین از نکات ضروری و تاثیرات دوستی آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا