آموزش کودکانفرزند پرورینوجوانی

بررسی آثار و فواید دوستی برای کودکان و بزرگسالان

فواید روابط دوستانه بر سلامت انسان ها تاثیر بسزایی می‌گذارد و به رشد اجتماعی آن‌ها کمک می‌کند. افراد از همان ابتدای کودکی به دنبال یافتن دوست و همراهی برای خود هستند تا در شرایط مختلف زندگی کنار آنها باشند. داشتن دوستان زیاد در زندگی فواید زیادی بر سلامت جسمی و روحی انسان دارد. یک دوست خوب می‌تواند باعث پیشرفت و رشد شما در زندگی شود. بهتر است که با فواید داشتن دوست در زندگی آشنا باشید. آگاهی این فواید می‌توانند برانگیزه‌ شما در گسترش روابط دوستی تاثیر گذار باشند. این مهارت جزو اصلی ترین مهارت‌های فرزند پروری است.

فواید دوستی بر سلامت جسمی

۱. دوستی ها سبب افزایش طول عمر می‌شوند

یکی از فواید دوستی در زندگی افزایش طول عمرمی‌باشد. افرادی کمتر دچار پیری و مرگ زودرس می‌شوند که دوستان بیشتر و روابط اجتماعی گسترده تری نسبت به افرادی که بیشتر در انزوا هستند دارند.

دوستی ها سبب افزایش طول عمر می‌شوند

تحقیقات نشان داده است که تاثیر روابط اجتماعی بر طول عمر دو برابر بیشتر از ورزش کردن است. همچنین تنهایی و انزوا، استرس مزمن را افزایش می‌دهد.

۲. ارتباط با دوستان سبب ارتقای سلامت می شود

ارتباطات اجتماعی تاثیراتی را در سلامت افراد ایجاد می‌کنند. مجموعه‌ای از شاخصه‌های بیولوژیکی در بدن افراد اجتماعی و کسانی که دوستان زیادی در اطراف خود دارند، بهتر از افراد منزوی عمل می‌کنند.
برخی از این شاخصه ها شامل فشار خون،شاخص توده‌ی بدنی (BMI)، اندازه‌ دور کمر و میزان التهاب بدن ( که با اندازه‌گیری میزان «پروتئین واکنشیِ C» در خون به‌ دست می‌آید) می‌باشد. حتی در افراد مسن کاهش روابط اجتماعی سبب افزایش ریسک فشار خون تا بیش از دو برابر شود.

آشنایی و تعریف 4 سبک اصلی فرزند پروری

فواید دوستی بر سلامت روحی و ذهنی

۱. دوست شدن با دیگران سبب افزایش سلامت ذهن می‌شود

یکی ازفواید دوستی افزایش سلامت ذهن می‌باشد. افرادی که احساس دوست داشتن را به شما هدیه می‌دهند، باعث افزایش اعتماد به نفس و سلامت روحی شما می‌شوند.

فواید دوستی بر سلامت روحی و ذهنی

برای مثال هرچه میزان احساس تنهایی‌ در سالمندان بیشتر شود، ریسک زوال عقل آنها نیز افزایش می‌یابد. ادراک ذهنی افراد از اینکه دوستی در زندگی ندارند سبب افت توانایی های شناختی در مغز می‌شود.

۲. دوستان در مسیر زندگی یکدیگر تاثیر می‌گذارند

افرادی که با یکدیگر در یک گروه دوستی قرار دارند می‌توانند در انتخاب مسیرهای زندگی یکدیگر نقش داشته باشند همچنین از فواید دوستی می‌توان به رقابت بین آن‌ها اشاره داشت. مثلا زمانی که فردی تغذیه‌ سالمی دارد و ورزش می‌کند تا وزن خود را کاهش دهد ممکن است دوستان او نیز درباره‌ی سبک زندگی سالم‌تر او ایده بگیرند.

۳. دوستان شما را در شرایط سخت یاری ‍می‌کنند

از فواید دوستی می‌توان به همیاری یکدیگر اشاره داشت. در شرایط سخت دوستان بسیار می‌توانند یاری دهنده و امید دهنده باشند. تحقیقات زیادی نشان داده است که بیماران سرطانی که در ارتباط با افراد دیگر و دوستانشان قرار می‌گیرند روند بهبود سریعتر و عمر طولانی تری نسبت به دیگر بیماران دارند.

۴. دوستی‌ ها می‌توانند تا پایان عمر ادامه داشته باشند

ممکن است در شرایطی که همه چیز در زندگی متغیر است نگه داشتن رابطه های دوستی کار سختی باشد. اما لزوما وجود فاصله ها باعث از بین رفتن دوستی ها نمی‌شود. فاصله های فیزیکی هیچ گاه بر میزان صمیمیت دوستان تاثیر گذار نیست.

 دوستی‌ ها می‌توانند تا پایان عمر ادامه داشته باشند

این موضوع در بین دوستانی که علایق مشترک زیادی دارند بیشتر است. اگر دوستان صمیمی داشته باشید می‌توانید روی آنها حساب کنید که تا آخرعمر درهر لحظه ای از زندگی کنار شما خواهند ماند.

آموزش روش صحیح و بهترین زمان مسواک زدن دندان کودکان

داشتن چنین دوستانی به شما حس دلگرمی و آرامش می‌دهد. دوستانی که می‌توانید همه ی مسائل را با آنها در میان بگذارید وعضوی از خانواده شما هستند. ازفواید دوستی می‌توان به پایداربودن آن اشاره داشت. اگر دوستی داشته باشید می دانید که هیچ گاه تا پایان عمر خود تنها نخواهید ماند و می‌توانید در هنگام دلتنگی به سراغشان بروید.

5- دوستان صمیمی در گذر از موقعیت‌های سخت به شما کمک می‌کنند

همه‌ی ما در مسیر زندگی به کسی نیاز داریم تا به او اتکا کنیم. تحقیقات در مورد بیماران سرطانی نشان می‌دهد در شرایط سخت دوستان می‌توانند کمک‌کننده باشند.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۸۹ نشان داد زنان مبتلا به سرطان سینه که به صورت تصادفی برای شرکت در برنامه‌ی حمایتی با دیگر بیماران ثبت نام شدند، کیفیت زندگی بالاتری را گزارش دادند و عمر طولانی‌تری داشتند تا بیمارانی که از این برنامه‌ی ارتباطی حمایتی برخوردار نبودند.

از آن زمان به بعد تحقیقات گوناگونی پیرامون اثرگذاری گروه‌های حمایتی بر طول عمر بیماران انجام شده، برخی نتایج وجود چنین رابطه‌ای را تایید کرده‌اند و برخی نیز چنین رابطه‌ای نیافته‌اند؛ اگر چه توافق گسترده‌ای درباره‌ی اثر مثبت گروه‌های حمایتی بر ارتقای کیفیت زندگی بیماران سرطانی وجود دارد.

6- دوستی‌ ها و اثرات مثبت آنها می‌توانند مادام‌العمر باشند

در روزگاری که مردم با تعویض مدرسه، کار و مسکن ممکن است خیلی جا‌به‌جا شوند، نگه داشتن دوستی‌ها شاید کار سختی به نظر برسد. در این بین حضور گاه‌به‌گاه در شبکه‌های اجتماعی کافی به نظر نمی‌آید، هر چند تحقیقات نشان می‌دهد وجود فاصله الزاما از بین برنده‌ی دوستی‌ها نیست.

 می‌توانند مادام‌العمر باشند

در تحقیقی که در سال ۱۹۸۳ آغاز شد از دانشجویان درباره‌ی دوستی‌هایی که داشتند و میزان صمیمیت‌شان سوال شد. محققان متوجه شدند وجود فاصله‌ی فیزیکی در مدت چند دهه، الزاما بر احساس نزدیکی در یک دوستی اثرگذار نیست. دوستان سال‌های پیش همچنان به وسیله‌ی ایمیل و تلفن با هم در ارتباط بودند. این موضوع در مورد دوستانی که مدت بیشتری در دانشگاه با هم دوست بوده‌اند و کسانی که در شروع دوستی علائق مشترکی داشته‌اند بیشتر وجود داشت

آشنایی با راهکارهای مشاوره فزرند پروری و تاثیرات آنها

فواید دوستی در کودکان چیست؟

  • کودکان از طریق دوست شدن با دیگران می‌توانند لذت های سهیم شدن و شریک شدن، خنده، همیاری و بازی، وفاداری و شادی را کشف و تجربه کنند.
  • کودکان در ارتباط با دوستان سازگاری در رفتار اجتماعی را می‌آموزند.
  • کودکان حتی می‌توانند احساسات عادی مانند ترس، خشم وعصبانیت را که برای زندگی لازم است تجربه کنند.
فواید دوستی در کودکان
  • فرزندانتان با قرار گرفتن در گروه های دوستی به این درک می‌رسند که موقعیت اجتماعی و قدرت اجتماعی چیست و هنگامی که با کودکان دیگر دوست می‌شوند می توانند با افراد، دیدگاه ها و موقعیت های مختلفی روبه رو شوند که برای آینده آنها بسیار موثر است.
  • دوستی و رفاقت، ضرورتی جهت رشد روان کودک است که باعث افزایش اعتماد به نفس او می‌شود و از اینکه عضوی از گروه به حساب می‌آید باعث حس ارزشمندی به او می‌شود.

سخن پایانی

شما دراین مقاله با آثار و فواید دوستی برای کودکان و بزرگسالان آشنا شدید.همچنین از نتایج داشتن دوستی های سالم آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا