
برای بسیاری از افراد، مو یکی از اصلیترین و مهمترین عناصر زیبایی به حساب میآید؛ از همین رو برای آنها مراقبت از مو ضرورت بسیار زیادی دارد. یکی از روشهای محافظت از مو، استفاده از اسپری مو است که موها را به مراتب نرمتر و زیباتر میکنند. حال از آنجایی که اسپریهای موجود در بازار بسیار متنوع و گوناگون هستند، شاید یافتن گزینهی مناسب و مرغوب کار سختی به نظر برسد. در این مطلب با بررسی و کاربرد انواع اسپری مو ، به شما در انتخاب محصولی مرغوب و مناسب با جنس موهایتان کمک میکنیم.
فهرست مطالب
- اسپری مو چیست؟
- معرفی انواع اسپری مو
- فواید اسپری مو چیست؟
- تفاوت اسپری مو با روغن مو چیست؟
- بررسی شناخت جنس انواع مو
- چگونه باید از اسپری مو استفاده کرد؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
اسپری مو چیست؟
اسپری مو به عنوان یکی از محصولات آرایشی و مراقبتی برای موها شناخته می شود. اغلب افراد گمان می کنند که این اسپری ها فقط برای حالت دهی به موها و تثبیت و حفظ شکل و حالت مو کاربرد دارند. در حالی که اسپری های مو در کنار جنبه های زیبایی و آرایشی، فواید مراقبتی نیز دارند. به عبارتی اسپری مو به شما کمک می کند تا حالت و مدل موهایتان در هر شرایط آب و هوایی از جمله رطوبت و وزش باد ثابت بماند و تغییری نکند.

افزون بر این نیز، از موها در برابر عوامل آسیب رسان مختلف محافظت می کند. در نتیجه زیبایی و سلامتی را به طور همزمان برای موهایتان به ارمغان می آورد. اسپری مو برای آقایان و خانم ها قابل استفاده می باشد. همچنین می توانید از آن ها برای مصارف روزانه یا مهمانی ها استفاده نمایید.
معرفی انواع اسپری مو
موها یکی از ارکان مهم جذابیت در زیبایی در انسانها خصوصا برای بانوان به حساب میآیند. از همین رو حتما باید از آنها به خوبی رسیدگی و مراقبت شود. به صورت کلی مراقبت از مو به دو دسته تقسیم میشود. مراقبت از ساقهی مو و مراقبت از ریشهی مو. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مراحل کاشت ابرو را بخوانید.
۱٫ اسپری موی حالت دهنده و حجم دهنده
یکی از پرطرفدارترین اسپرس های مو، انواع حالت دهنده و حجم دهنده آن است. این اسپری به شما کمک می کند تا به راحتی بتوانید موهایتان را حالت دهید. همچنین اگر موهای بسیار صاف و لخت و نازکی داشته باشید که به کف سر می چسبد، به آن ها حجم بیشتری می بخشد. این نوع از اسپری های مو در رفع وز و شلختگی موها نیز بسیار عالی عمل می کند. بنابراین اگر قصد شرکت در یک مهمانی یا مراسمی را دارید، مس توانید به کمک یک اسپری حالت دهنده مو، موهایی مرتب و خوش حالت و بدون وز داشته باشید.
۲٫ اسپری براق و درخشان کننده موها
اسپرس موی براق کننده باعث درخشان شدن و زیبایی بیشتر موها می شود. این اسپری موهای کدر و آسیب دیده و رنگ پریده را براق می سازد. همچنین ظاهر خیره کننده و سالم تری به آن ها می دهد. در نتیجه برای استفاده در مهمانی و مجالس انتخاب ایده آلی است.
۳٫ اسپری ضد گره و نرم کننده مو
یکی دیگر از پرطرفدارترین انواع اسپری های مو، اسپری باز کننده گره می باشد. احتمالا بسیاری از افراد به خصوص افرادی که موهای نازک و خشک و آسیب دیده ای دارند، گره خوردن تارهای مو به یکدیگر را تجربه کرده اند. وجود این گره ها در روی موها مانع شانه شدن آن ها شده و احتمال شکنندگی و پاره شدن تارهای مو و ایجاد موخوره را بیشتر می کند. در چنین شرایطی می توانید قبل از شانه زدن و برس کشیدن موها، ابتدا از یک اسپری ضد گره کمک بگیرید تا گره های مو را باز کند. سپس موهایتان را به آسانی شانه بزنید. اسپری های نرم کننده اغلب حاوی مواد مغذی و آبرسان برای تقویت و ترمیم موها می باشند. این اسپری ها نیاز به ابکشی نیز ندارند.
۴٫ اسپری دوفاز و محافظ حرارتی مو
اسپری های دوفاز مو برای مراقبت از موها و حفظ لطافت و درخشش آن ها بکار می روند. این نوع از اسپری ها یک لایه محافظ روی مو ایجاد می کنند تا از آن در برابر آسیب های ناشی از حرارت وسایل حالت دهنده مانند سشوار و اتو مو، آلودگی هوا و نور خورشید و … محافظت کنند. بنابراین اگر از سشوار و اتو مو استفاده می کنید، بهتر است قبل از بکارگیری وسایل حالت دهنده و حرارتی مو از اسپری دو فاز مو کمک بگیرید. زیرا در غیر این صورت، حرارت بالای حاصل از این وسایل به موها آسیب رسانده و باعث خشکی، وز، موخوره و … می شود. این نوع از اسپری های مو ساختار سبکی دارند و موها را چرب و سنگین نمی کنند. بنابراین نیازی به شستشو نخواهند داشت. همچنین حاوی ویتامین ها و ترکیبات و روغن های طبیعی می باشند.
۵٫ اسپری های مغذی و تقویت کننده مو
این اسپری ها از ترکیبات مغذی و گیاهی و ویتامین های مورد نیاز مو ساخته می شوند. در نتیجه موها را عمیقا رطوبت رسانی، تغذیه و تقویت کرده و به افزایش استحکام و سلامت موها کمک می کند. این اسپری ضمن این که مواد مغذی را به موها می رساند، در باز کردن گره های مو و رفع وز آن نیز موثر است. از طرفی هم نیاز به آبکشی موها ندارد. برای مثال، شیر مو یکی از اسپری های تقویت کننده مو می باشد که برای درمان موهای آسیب دیده مناسب است. این اسپری ها به دلیل داشتن پروتئین اثرات مخرب حاصل از رنگ مو و دکلره را التیام می بخشد.
۶٫ اسپری های فیکس کننده و نگهدارنده مو
این نوع از اسپری ها که برای تثبیت مدل مو طراحی شده اند، به نام تافت نیز شناخته می شوند. مهم ترین کاربرد اسپری نگهدارنده مو، حالت دهی و ثابت ماندن موها است. این اسپری ها می توانند قدرت نگهدارنده متفاوتی داشته باشند تا برای هر نوع و جنس و ضخامت موها مناسب باشند. اسپری فیکس کننده مو به شما این امکان را می دهد که تا ساعت ها حالت موهایتان ثابت و بدون وز باقی بماند. بنابراین حتی اگر در معرض وزش باد یا رطوبت زیاد هم قرار بگیرید، باز هم موهایتان تغییری نمی کند. لذا چنانچه موهایتان در طول روز دچار وز می شود یا قصد شرکت در یک مهمانی و مراسم را دارید، از این اسپری مو استفاده نمایید. این اسپری های مو در تقویت و افزایش سلامت موها نقشی نداشته و تنها باعث خوش حالت شدن آن ها می شوند.
فواید اسپری مو چیست؟
اسپری مو، مواد مغذی مو را فراهم میکند و به آن استحکام میبخشد. همچنین موها را حالت داده و آنها را سالم، ابریشمی و براق میکند. اسپریهای مو دارای ترکیبهای ویژه از پروتئینهای هیدرولیز شده، کراتین، سیلیکونها و ویتامینهای گوناگون مانند ویتامین E و A هستند که خواص آنها به طور خلاصه شامل موارد زیر میشود:
- پیشگیری از بروز موخوره
- افزایش درخشندگی
- ماندگاری رنگ موها
- افزایش استحکام و قابلیت کشسانی
- حالت پذیری بهتر موها
- افزایش مقاومت و انعطافپذیری تارهای مو
- حالت پذیری و افزایش رطوبت تار مو
- جلوگیری از وز شدن و ایجاد موخوره

یکی دیگر از مواردی که باید به آن اشاره کنیم این است که مواد تشکیل دهندهی اسپری مو، نور تابیده شده را از خود منعکس میکنند و از همین رو موها حالت درخشانتر و جذابتری به خود میگیرند. بدین ترتیب شما نه تنها با استفاده از اسپری مو میتوانید سلامت موهای خود را تضمین کنید بلکه ظاهر جذاب و زیبایی منحصر به فردی را هم به آن خواهید بخشید. به عبارتی دیگر، شما با کمک اسپری مو نه تنها در خانه بلکه برای مراسمهای مختلف هم میتوانید موهایی جذاب و درخشان داشته باشید.
تفاوت اسپری مو با روغن مو چیست؟
اگرچه اسپریها و روغنهای مو شباهتها و خواصی مشابه دارند ولی تفاوتهای عمدهای نیز دارند که باید قبل از خرید هر یک به آنها توجه کرد. به عنوان مثال باید در همین ابتدا به این نکته اشاره کرد که اسپریهای مو برای سطح خارجی موها بوده و به ساقهی آنها میچسبند و نقش عایق و محافظتی برای ساقه را ایفا میکنند ولی در طرف مقابل، روغنهای مو به خورد بافت مو رفته و به اعماق تارهای مو نفوذ میکنند.

از همین جهت اسپریهای مو از ساقهی خارجی موها حفاظت کرده و آنها را نرم و درخشان میکنند ولی روغنهای مو نقش ترمیم کنندگی داشته و ساقهی موها را تغذیه میکنند. هرچند نمیتوان گفت این خاصیتها منحصرا در یکی از این دو محصول موجود هستند چرا که گاهی اوقات اسپریهای مو هم نقش ترمیم کنندگی دارند.
علاوه بر موارد ذکر شده باید به این نکته نیز اشاره کنیم که اسپریهای مو با داشتن فرمالوسیونی بر پایهی آب موها را چرب و سنگین نمیکنند ولی روغنهای مو با داشتن فرمولاسیونی بر پایهی چربی به موهایتان حالت چربی و سنگینی داده که باعث میشود بعد از چند ساعت مجبور شوید آنها را بشویید. از همین رو اگر موهای چربی دارید و یا حالت چربی روغنهای مو را دوست ندارید بهتر است اسپری مو را انتخاب کنید. هرچند اسپری مو برای انواع مختلف مو استفاده میشود.
بررسی شناخت جنس انواع مو
باید دقت داشته باشید که قبل از خرید هرگونه اسپری مو و یا هر گونه محصولات مراقبی دیگر که به عنوان محافظت کننده از ساقهی مو شناخته میشود، باید حتما در ابتدا تشخیص دهید که موهای شما از چه نوعی است تا در نهایت نتیجهی بهتری بگیرید. شناخت حنس مو یکی از مهمترین مسائلی است که باید در درجهی اول به آن توجه داشته باشید چون در بسیاری از مواقع پیش میآید که افراد برای مثال از اسپریهای مو بدون توجه به نوع موی خود استفاده کرده و در نهایت میبییند که موی آنها اصلا نرم نشده است. این در حالی است که شما در ابتدا باید نوع موی خود را بشناسید و سپس به خرید یک اسپری مو اقدام کنید.

معمولا موها در سه دستهی اصلی تقسیم بندی میشوند؛ موهای چرب، معمولی و خشک. شناخت نوع مو باعث میشود انتخاب بسیار درستتری هنگام خرید محصولات مراقبتی از آن داشته باشید و در نهایت نتیجهی بهتر و دلخواه خود را بگیرید. اگر جنس موهایتان را ندانید ممکن است حتی بعد از استفاده از محصول مورد نظر نتیجهی عکس بگیرید.
شاید برایتان جالب باشد ولی اولین گام برای رسیدگی و داشتن موهای سالمتر شناخت جنس آنهاست از همین رو اهمیت زیادی دارد که بدانید جنس موهایتان خشک، چرب یا معمولی است. با خواندن ادامهی مطلب میتوانید به آسانی جنس موهای خود را تشخیص دهید چون این کار معمولا نیازی به یک فرد حرفهای ندارد و افراد خودشان هم به راحتی میتوانند تفاوت را تشخیص دهند.
موهای چرب
چربی موها بخاطر غدههای چربی داخل سر بوده که به فولیکول مو متصل هستند و از همین رو موها چرب میشوند. اگر میخواهید بدانید که موهای چربی دارید یا خیر به زمانهای شستوشوی موهایتان دقت کنید.
اگر موهایتان را شستید و بعد از گذشت نیم روز یا یک روز دوباره موهایتان حالت چربی به خود گرفت به احتمال بسیار فراوان شما موهای چربی دارید. این موضوع خصوصا زمانی بیشتر خود را نشان میدهد که وقتی انگشتان دست را لابهلای موها حرکت میدهید، سنگین شدن آنها را حس میکنید و دستتان هم نسبتا چرب شده و حالت چسبندگی پیدا میکند.
موهای چرب بعد از گذشت مدتی رنگ کدری به خود گرفته و آلودگی را جذب میکنند. از همین رو ریزش مو در افرادی با موی چرب دو چندان میشود و موها زیبایی و درخشندگی خود را از دست میدهند. چرب شدن زود هنگام موها باعث میشود دفعات شستوشوی آنها به مراتب بیشتر شود. بنابراین بهتر است موهای خود را با شامپوهای مخصوص موهای چرب بشویید، از موارد طبیعی و خانگی کمک بگیرید و یا به پزشک پوست و مو مراجعه کنید تا با تجویز دارو و شامپوهای خاص، در کاهش میزان چربی موهایتان به شما کمک کند.
موهای خشک
موهای خشک به آن دست از موهایی گفته میشود که ترشح چربی در آنها بسیار کم بوده و در نتیجه موها و پوست سر حالت بسیار خشکی به خود میگیرند. موهای خشک معمولا رطوبت کافی را نداشته و از همین جهت خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست میدهند و در نتیجه خیلی زود گره میخورند و شانه زدن بسیار سخت خواهد شد.
همچنین این نوع موها وقتی انگشتان دست را لابهلای آنها حرکت میدهید بسیار مقاومت کرده و گاهی اوقات انجام این کار را به فرایندی دردناک تبدیل میکنند چرا که دائما به هم گره میخورند.

در برخی از افراد دیگر، این خشکی اندکی کمتر است اما باز هم نوع موی آنها در دستهی خشک قرار گرفته و باید راههای درمانی مناسب با آن طی شود.. به صورت کلی یکی از دلایل خشک شدن موها میتواند مصرف الکل و مواد قلیایی باشد که کاهش این دو میتواند تا حد زیادی از خشکی مو هم بکاهد. موهایی که خیلی خشک هستند، زود وز میشوند و حالت شکنندهای به خود میگیرند از همین رو احتمال گرفتن مو خوره برای این نوع موها زیاد هست.
ریزش مو هنگام شانه زدن هم یکی دیگر از نقاط ضعف موهای خشک به حساب میآید که به آنها آسیب زیادی میرساند. بنابراین بهتر است برای موهای خیلی خشک خود به دنبال راهکار درمانی مناسبی باشید که البته در این مطلب با اسپریهای موی خوبی برای این منظور آشنا خواهید شد.
موهای معمولی یا نرمال
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که موهای معمولی و یا نرمال دارید بسیار خوش شانس هستید چراکه این نوع موها ظاهری بسیار سالمتر داشته و به مراقبت کمتری هم نیاز دارند. ترشح چربی در موهای معمولی نه زیاد است و نه کم. از همین رو دفعات شستوشو برای این نوع موها زیاد نیست و همچنین موها شکننده نیستند. در نتیجه وقتی انگشت خود را لابهلای موها حرکت میدهید، میبینید که خیلی راحت بین تارهای مو جابهجا شده، نه حس دردناکی دارد و نه دستتان چرب میشود.
معمولا مشکلات پوستی سر مثل قرمزی و خارش و همچنین ریزش مو در این موها دیده نمیشود، چراکه نه خیلی خشک هستند و نه خیلی چرب. یکی از دلایل اصلی داشتن موهای معمولی داشتن تغذیهی درست و مناسب حاوی سبزیجات، میوهجات و غلاتها به میزان کافی است. علاوه بر اینها، عوامل ژنتیکی هم در داشتن یک نوع موی خاص دخیل هستند.
چگونه باید از اسپری مو استفاده کرد؟
اسپری مو را بهتر است روی موهای تمیز و خشک استفاده کرد. اسپری های دوفاز نیز باید قبل از استفاده به خوبی تکان داده شوند. هنگام استفاده، چشم ها و دهان خود را بسته نگه دارید. سپس اسپری مو را از فاصله ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از موها نگه داشته و اسپری نمایید. چنانچه آن را از فاصله نزدیک اسپری کنید ممکن است باعث به هم چسبیدن موهایتان شوند. نکته دیگری که باید رعایت کنید، پخش یکدست و یکنواخت آن روی تمامی قسمت های مو می باشد. استفاده از اسپری های ضد گره و مغذی در روتین مراقبت از موی روزانه بسیار مفید است. اما در صورتی که به طور روزانه از اسپری های حالت دهنده و نگهدارنده مو استفاده می کنید، باید هر روز موهایتان را بشویید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با اسپری مو آشنا شدید. همچنین از اهمیت و فواید آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
معمولا توصیه میشود بعد از حمام و قبل از استفاده از لوازم حرارتی نظیر سشوار، اتو مو و… از اسپری مو استفاده شود.
بله. اگرچه هر دو محصول میتوانند خواص مشترک زیادی داشته باشند اما اسپریها معمولا خاصیت زیباکنندگی و درخشان کنندگی مو را دارند، اما روغنها غالبا نقش درمانی داشته و موها را چرب و سنگین میکنند.