
چای، محبوبترین نوشیدنی بین ما ایرانیهاست و کالای مربوط به دم کردن چای، از ملزومات هر خانه ایرانی است. سماورهای ذغالی، سماورهای برقی و گازی و نهایتا چایسازهای برقی، از نسلهای این لوازم خانگی هستند. در سالهای اخیر، چایسازهای برقی طرفداران زیادی بین دوستداران چای پیدا کردهاند. مهمترین علت این محبوبیت، سرعت بیشتر کار چایسازهای برقی نسبت به سماورهای گازی است. در دورهای که زمان، حرف اول را میزند، همیشه ابزارهایی پیشرفت خواهند کرد که زمان را بهطرز قابل قبولی کاهش دهند. در این مطلب، سعی کردهایم با استفاده از تجربیات مصرفکنندگان و نظرات کارشناسان، راهنمای کاملی برای خرید چای ساز برای شما داشته باشیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- چای ساز چیست؟
- معرفی انواع چای ساز موجود در بازار ایران
- بررسی قابلیتها و ویژگیهای مهم انواع چای ساز برقی
- هنگام خرید چای ساز، به چه نکاتی توجه کنیم؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
چای ساز چیست؟
چای ساز وسیلهای کاملا برقی است و برای آماده سازی و گرم نگه داشتن چای از آنها بهره برده میشود. معمولا فناوری و تکنولوژی این دستگاه خیلی بالا نیست. به طور کلی از دو بخش تشکیل شده است: کتری و قوری. درون کتری این وسیله المنتی وجود دارد که آب را گرم مینماید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی تلویزیون ال جی را بخوانید.

این وسیله همانطور که گفته شد از طریق برق کار میکند و با زدن دکمهی شروع به کار، دستگاه روشن میشود و آب درون کتری در مدت زمان بسیار کوتاهی به نقطهی جوش میرسد. کتری و قوری بر روی یک صفحه قرار دارند و در واقع آن صفحه است که گرما را به کتری و قوری منتقل میکند.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بررسی امکانات موجود در ماشین های لباسشویی سامسونگ
معمولا درون قوری یک توری وجود دارد که مانع از پخش شدن ذرات چای به داخل قوری میشود. در نتیجه هنگام ریختن چای درون فنجان، هیچگونه تفالهی چای وارد فنجان نخواهد شد و به راحتی شستوشو میشود.
معرفی انواع چای ساز موجود در بازار ایران
مهمترین بخش در راهنمای خرید چای ساز برقی، شناخت انواع این محصول در بازار لوازم خانگی است. چرا که با داشتن یک دید کلی از انواع چایساز و امکانات هر یک با توجه به نیازتان، بهترین گزینه را انتخاب خواهید کرد. در حال حاضر انواع چای ساز موجود در بازار ایران عبارتند از:
1. چای ساز دمآور
چای ساز خوب چی بخرم؟ یکی از پرفروشترین نوع چایسازها در بازار ایران، چایساز دمآور (چای ساز بالا پایین) است. طراحی این چای ساز برقی به گونهای است که قوری روی دهانه کتری قرار میگیرد. کتری روی پایهای جداگانه بوده و زمانیکه آب درون آن به نقطه جوش میرسد، بخار به بخش پایینی قوری برخورد کرده و چای به آرامی دم میکشد.

روش دم کشیدن چای در مدل دمآور، دقیقا مشابه به روشهای قدیمی تهیه چای در کتری و سماور بوده و باعث میشود چای عطر و طعم بهتری داشته باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون Sony را بخوانید. اگر فضای آزاد کمی در آشپزخانه دارید، چایساز دم آور با ابعاد کم و ارتفاع متوسط میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
2. چای ساز برقی استند دار
در این مدل از دستگاهها، یک صفحه استنددار وجود دارد که قوری و کتری به طور جداگانه روی آن قرار میگیرند. آب داخل محفظه کتری و پروسه دم کشیدن چای با جریان الکتریسیته و المنت درون صفحه انجام میشود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی ویژگی های زودپز روگازی را بخوانید. در مدلهای جدید چایساز برقی دارای استند، میتوان با کمک دکمههای لمسی، دمای صفحه زیر قوری را تنظیم و کتری را خاموش کرد.

در هنگام خرید چای ساز استنددار باید به این نکته توجه کرد که اگر، قوری برای زمان زیادی روی صفحه قرار بگیرد، طعم و مزه چای تغییر خواهد کرد. چایساز دارای استند شکل و ظاهر مدرنی داشته و برای آشپزخانههای بزرگ گزینه مناسبی است. درباره بررسی بهترین ماشین ظرفشویی های Bosch بیشتر بخوانید.
3. چای ساز بدون قوری
این نوع چایسازها بهخاطر اشغال کردن فضای کمتر نسبت به دو مدل دیگر، بیشتر به درد زندگی مجردی و دانشجویی میخورند و البته چندان مورد استقبال واقع نشدهاند.

ظرفیت کم، کارایی نهچندان مناسب و کیفیت پایین چای از علتهای مهم استقبال ضعیف کاربران از این مدل چای ساز بوده است.
بررسی قابلیتها و ویژگیهای مهم انواع چای ساز برقی
وقتی متوجه میشوید که در آشپزخانه خود به یک چایساز نیاز دارید برای اینکه خرید خوبی داشته باشید، باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. در این مرحله شما باید بدانید وسیلهای که قصد خرید آن را دارید، باید چه ویژگیها و خصوصیاتی داشته باشد. در ادامه شما را با برخی از ویژگیهای مهم چایساز آشنا خواهیم کرد:
جنس بدنه چای ساز برقی
جنس بدنه چایساز، یکی از عوامل تاثیرگذار روی طعم و مزه چای است؛ در حال حاضر چایسازهای موجود در بازار در سه نوع شیشهای، پلاستیکی و فلزی ساخته میشوند. به طور مثال اگر چایی ساز شما پلاستیکی بوده و متریال خوبی نداشته باشد، طعم نامطلوبی به چای خواهد داد. اگر چایسازی با بدنه شیشهای انتخاب میکنید، باید احتمال شکستن آن را هم در نظر بگیرید. فراموش نکنید که املاح و مواد معدنی موجود در آب، جذب شیشه یا پلاستیک نمیشوند؛ پس هنگام جوشیدن آب در چایسازهایی با این جنس، همیشه مایعی خامه مانند روی آب مشاهده خواهید کرد. به همین دلیل اغلب فروشندگان به شما توصیه میکنند از بین چایسازهایی با بدنه استیل انتخاب کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کارایی گوشت کوب برقی چیست را بخوانید.
حجم و ظرفیت کتری و فوری دستگاه
حجم کتری و قوری چایساز باید با تعداد افرادی که قصد استفاده از آن را دارند، هماهنگ باشد. پس بسته به میزان مصرف و تعداد افراد خانواده حجم و ظرفیت کتری را انتخاب کنید.
امکانات و قابلیتهای متنوع چایساز
در زمان خرید چایساز از فروشنده درباره امکانات دستگاه سوال کرده و محصول را بررسی کنید. یک چایساز مدرن و جدید باید از سیستم قطعکننده خودکار برخوردار باشد تا در زمان جوش آمدن آب به طور اتومات قطع شود.

در برخی از مدلهای چایساز استنددار هم امکان تنظیم درجه حرارت برای دم کشیدن چای وجود دارد.
هنگام خرید چای ساز، به چه نکاتی توجه کنیم؟
تا به اینجای کار، با انواع چای ساز و کارایی متفاوت هرکدام آشنا شدیم. حالا، باتوجه به چایسازهای بازار و کیفیت و کارایی هرکدام، طیف وسیعی از انتخاب را پیش رویتان دارید. اما مهمترین نکاتی که موقع خرید چای ساز باید به آن دقت کنیم، چیست؟
- مهمترین عامل تعیینکننده در انتخاب چای ساز مناسب، جنس و طراحی آن است. بدنه دستگاه باید بهخوبی طراحی شده باشد و تا جای ممکن، نباید حرارت داخل چایساز به بدنه منتقل شود.
- دسته نگهدارنده بدنه چای ساز، از جنسی باشد که داغ نشود و تحمل حداکثر وزن چای ساز را داشته باشد. بسیاری از چایسازها، در اثر استفاده مداوم یا قرار گرفتن در معرض حرارت، میشکنند یا داغ میشوند و تغییر حالت میدهند.
- نکته بعد اینکه هنگام خرید، دقت کنید که میزان مصرف برق چای ساز، در محدوده منطقی و مناسبی باشد. معمولا چایسازها در محدوده ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات مصرف برق دارند. دقت کنید که این عدد بیشتر از این محدوده نباشد تا هزینه برق مصرفیتان افزایش پیدا نکند.
- اگر انتخاب نهاییتان در جنس چای ساز، استیل است، دقت کنید که حتما ضدزنگ و ضدرسوب باشد؛ اگر پس از استفاده از چایسازتان با مشکل چربی بستن روی آب مواجه شدید، چندبار با سرکه و آب سرد، چایسازتان را بشورید تا از شر این مشکل رها شوید.
- بهیاد داشته باشید که چایسازی مناسب است که حتما فیلتر آب و فیلتر داخل قوری داشته باشد.
- هنگام خرید چای ساز به فرورفتگی انتهای کتری نگاه کنید. این قسمت، مهمترین قسمت چای ساز است. این قسمت، رسانای چایساز است که به برق متصل میشود تا به حرارت لازم برسد. دقت کنید که حتما رسانای کتری، فلزی باشد. رسانای پلاستیکی، کیفیت لازم را ندارد و مدت رساندن دمای آب به نقطه جوش را طولانیتر میکند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنما خرید چای ساز آشنا شدید. همچنین از نکات مهم هنگام خرید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
اگر به خرید چای ساز علاقه دارید و میخواهید یک چای ساز با قیمت بالا و امکانات عالی داشته باشید، میتوانید به سراغ برندهایی مانند سیج و فلر بروید. اگر میخواهید مدلهایی با قیمت مناسبتر و کیفیت مطلوب داشته باشید، برندهایی مانند تفال، گوسونیک، میگل، دلمونتی، اونیک، فیلیپس و فکر محصولات با کیفیت و متنوعی را در اختیار شما قرار میدهند.
اگر خرید سماور برقی برای شما جذابتر است، میتوانید از بین محصولات متنوع برندهایی مانند فلر، مونوتک، دنیای استیل، دلمونتی، کرکماز، میگل، همیلتون و هایگر مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید.