سرگرمی

معرفی روش های عالی بازی با نوزاد ۶ ماهه و تقویت مهارت ها در نوزادی

بازی با نوزاد در تقویت مهارت های حرکتی، زبانی، اجتماعی و هوشمندی تاثیر زیادی دارد. در اینجا مجموعه ای از ایده های بازی با کودک وجود دارد که فقط برای سن ۶ ماهگی مناسب است. به یاد داشته باشید که شما فرزند خود را بهتر می شناسید، بنابراین بازی هایی را انتخاب کنید که برای او مناسب باشد.

با نوزاد ۶ ماهه خود چه بازی هایی می توانید انجام دهید؟

می توانید با نوزاد خود بازی های شاد و متنوع زیادی انجام دهید. او مثل اسباب بازی مورد علاقه شماست. بنابراین تمام زمانی که با هم صحبت می کنید، او را در آغوش می گیرید، برای او آواز می خوانید و کارهای روزمره را انجام می‌دهید، ارزشمند است تا فرزندتان یک شروع عالی برای زندگی داشته باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله 10 اصل اساسی فرزند پروری موفق که باید بدانید را مطالعه کنید.

با نوزاد ۶ ماهه خود چه بازی هایی می توانید انجام دهید؟

اما ایده های دیگری نیز برای انجام بازی های فوق العاده وجود دارد، می توانید با هم این بازی ها را امتحان کنید. بازی های مختلف می تواند پیوند میان شما را بهتر و محکم تر کنند.
به نوزاد بازی های حسی را معرفی کنید، کمک کنید تا مهارت های زبانی او زودتر تقویت شود و فرزند خود را تشویق کنید تا جهان را به عنوان یک مکان با ارزش، جالب و شگفت انگیز ببیند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله 8 روش موثر برای فرزند پروری که والدین باید بدانند را مطالعه کنید.

۱- جعبه روبان برای بازی با نوزاد

یک جعبه مقوایی یا پلاستیکی بردارید. بهتر است سایز جعبه به اندازه ای باشد که کودک در آن جا بشود. تعدادی روبان را با چسب حرارتی به یک لبه جعبه بچسبانید.

جعبه روبان برای بازی با نوزاد

سپس جعبه را در کنار کودک قرار دهید شروع به بازی کردن کنید. کودک دوست دارد با انگشتانش روبان ها را بگیرد و آنها را بکشد، یا با پاهای خود با روبان ها بازی کند. ممکن است بخواهد داخل جعبه برود و با روبان ها بازی کند.

جعبه روبان

با این بازی توانایی حرکتی انگشتان نوزاد تقویت می شود. به طور کلی موجب نیرومندی و استحکام چنگ زدن، پاسخ ماهیچه‌ ای به فشار خواهد شد. توجه کنید که کودک نباید به تنهایی با جعبه روبان بازی کند.

 جعبه روبان برای بازی با نوزاد

زیرا ممکن است روبان کنده شود و کودک آن را در دهان خود بگذارد. یا روبان ها دور گردن او پیچیده شود.

معرفی چند بازی سرگرم کننده دورهمی در کنار خانواده و دوستان

۲- بازی با نوزاد و جای گذاری اشیا در ظرف

ابتدا یک ظرف بردارید و تعدادی اسباب بازی کوچک درون آن بریزید. ظرف می تواند یک ظرف پلاستیکی مواد غذایی، ظرف های پاستیل، جعبه کفش و… یا اسباب بازی های کودک باشد.

ابتدا خودتان ظرف را با اسباب بازی های کوچک پر کنید و اجازه دهید کودک شما این کار را ببیند. یکی از راه های یادگیری بچه ها مشاهده است حتی اگر در حال حاضر توانایی انجام آن کار را نداشته باشند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ۷ راهکار ساده برای آموزش غذا خوردن به کودکان را مطالعه کنید. سپس اجازه دهید کودک وسایل داخل ظرف را خارج کند. بچه ها با تکرار کردن یاد می گیرند، بنابراین دوباره این کار را انجام دهید.

جای گذاری اشیا در ظرف

این بازی ساده می تواند به عنوان یک فعالیت یادگیری زبان باشد پس باید در حال بازی کردن با نوزاد صحبت کنید. می توانید بگویید “بنداز” یا بگویید “بای بای توپ”. هر بار که اسباب بازی ها را داخل ظرف می گذارید بپرسید “کجا رفت؟” یا بپرسید “می توانی آن را پیدا کنی؟” و یا هر چیز دیگری که احساس می کنید برای گفتن به نوزاد کوچک مناسب است.

با قرار دادن اشیا در یک ظرف با دهانه کوچکتر کودک خود را به چالش بکشید. ممکن است لرزش کودک را حس کنید و بخواهید به او کمک کنید تا اشیا را از داخل ظرف خارج کند.

راه دیگری برای بازی با نوزاد چیست؟

این است که، با کمک او قطعات بزرگ پازل را خارج از قاب پازل در کنار هم مرتب کنید. این فعالیت های یادگیری برای کودک بسیار جذاب است. همچنین به مهارت های ادراکی کودک (و مهارت های حرکتی) کمک می کند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله فعالیت های سرگرم کننده برای دوران بارداری را مطالعه کنید.

بازی های جذاب خانگی برای سرگرم کردن کودکان (بدون نیاز به تکنولوژی)

در مرحله بعدی کودک شروع می کند به شناخت همه چیز. اما فعلا هماهنگی دست یا درک درستی از اشیا ندارد و نمی تواند اشیا را با شکل ها تطابق دهد. این زمان مناسب برای شروع بازی با ظرفی با دهانه بزرگ است.

بازی با نوزاد و جای گذاری اشیا در ظرف

توجه: اگر نوزاد شما برای قرار دادن و خارج کردن اشیا کاملا آماده نیست، بازی جعبه روبان را امتحان کنید.

۳- توپ بازی با توپ های سبک

ابتدا توپ را کمی در دست های خود تکان دهید تا توجه نوزاد را جلب کنید. بعد توپ را سمت او بغلتانید تا آن لمس کند. سپس به او یاد دهید که توپ را بگیرد یا هل بدهد. نوزاد روی توپ ضربه می زند و آن را امتحان می کند. همچنین سعی می کند آن را دنبال کرده و بگیرد.

توپ بازی با توپ های سبک

با این کار عضلات او تقویت می شود و روش دنبال کردن اشیا را می آموزد.

۴- بازی با نوزاد با استفاده از تکه پارچه

در یک سبد تعدادی تکه پارچه از جنس های مختلف بریزید، مثلا پارچه جنس زبر، پارچه نخی، پارچه ساتن و توری. سبد را در کنار کودک بگذارید و به او یاد دهید که با پارچه ها بازی کند. اجازه دهید کودک با دست پارچه ها را لمس کرده و متوجه تفاوت بین آنها شود.

بازی با نوزاد با استفاده از تکه پارچه

این بازی باعث تقویت مهارت های لمسی و تشخیص تفاوت بین آنها می شود.

۵- بازی نوزاد با سبد گنج

در یک جعبه یا سبد، تعدادی وسایل بی خطر که دیگر از آنها استفاده نمی کنید، قرار دهید. این سبد برای بچه ها مثل سبد گنج خواهد بود. سبد را در اختیار کودک قرار دهید تا با جستجو و کنجکاوی در آن سرگرم شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معرفی و بررسی 16 سرگرمی که برای داشتن زندگی باکیفیت‌تر کمک می کنند را مطالعه کنید.

سبد گنج

در این سبد همه نوع وسیله ای می توانید قرار دهید. مثلا می توانید وسایل چوبی آشپزخانه(وردنه های کوچک، قاشق چوبی)، ماهوت پاک کن، دستمال یا تکه پارچه های تمیز یا هر وسیله بی خطری که نوزاد شما به آن علاقه دارد را در سبد بگذارید. توجه کنید که وسایل کاملا تمیز باشد زیرا ممکن است آنها را در دهان خود ببرد.

بازی آواز خوانی و رقص با کودک

با این کار حس کاوش، تخیل و مهارت های ادراکی نوزاد تقویت می شود.

بازی بولینگ و فواید این بازی برای کودکان

۶- بازی آواز خوانی و رقص با کودک

با کودک ۶ ماهه خود آواز بخوانید و دستهای او را هماهنگ با آواز تکان دهید. کودک را در بغل بگیرید و یا او را روی تخت بخوابانید. بعد شروع به خواندن شعر کنید و دستان خود را حرکت دهید. سپس دستان کودک را بگیرید و آنها را متناسب با آهنگ شعر تکان دهید. اگر کودک به رقص و حرکات مختلف واکنش نشان می دهد و می ‌رقصد به ارامی حرکاتش را با آهنگ هماهنگ کنید.

بازی آواز خوانی و رقص با کودک

در این بازی کودک هماهنگی بین صدا و حرکت و مهارت‌های اجتماعی را می آموزد.

نکات مورد توجه در زمان بازی با نوزاد چیست؟

  • توجه کنید که صحبت با کودک در حین بازی مهم است زیرا علاوه بر اینکه حواس او را به بازی جلب می کنید، مهارت صحبت کردن را در او تقویت خواهید کرد.
  • در بازی از نفرات مختلف استفاده کنید تا کودک مهارت ارتباط با دیگران و حضور در اجتماع را بیاموزد.
  • برای بازی با نوزاد خود وقت بگذارید و حوصله داشته باشید تا بازی را یاد بگیرد و برای بازی کردن به او انگیزه دهید.
  • در هنگام بازی با نوزاد نکات ایمنی را در نظر بگیرید. اجسام و وسایل تیز و آسیب رسان را دور کنید و به تمام لبه‌ ها اسفنج‌ های نرم بچسبانید. بهتر است یک پتو پهن کنید و دور آن بالش یا کوسن بچینید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با روش های عالی بازی با نوزاد ۶ ماهه و تقویت مهارت ها در نوزادی آشنا شدید.همچنین از نحوه ی بازی با نوزاد آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

معرفی و بررسی 16 سرگرمی که برای داشتن زندگی باکیفیت‌تر کمک می کنند

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا